måndag 19 maj 2014

Bürgers växtgård 15 maj


- Oj då, tänkte vi, när vi, en dryg vecka före vårt planerade besök vid Bürgers Växtgård i Norra Bro, fick vetskap om att de inte skulle komma att öppna för säsongen. Men Per Bürger, med sin positiva inställning, fann snart på råd: 
- Jag hyr en buss till er och så kommer ni över till Köping och min växtgård där i stället och jag ser till att det finns personal som kan hjälpa er och så bjuder vi på kaffe.


Sagt och gjort. Bråttom fick vi att försöka nå ut till medlemmarna med informationen. Det blev inlägg på bloggen, epostutskick och annonsering i Nerikes Allehanda. Snabbt fyllde vi så en mindre buss med glada trädgårdsmänniskor och styrde kosan mot Köping.


Efter en introduktion av Per försvann vi sedan åt olika håll med skottkärror och målmedvetna blickar för att söka rätt på växterna på våra listor. Ibland sprang vi på varandra och tittade nyfiket i varandras kärror och kom på att just en sån växt behövde vi nog faktiskt också ha. Och så blev det ett nytt varv.

Till sist återstod bara frågan om hur vi skulle få rum med allt i bussen. Visst hade vi lämnat lite plats genom att se till att plånböckerna var betydligt tunnare men det var ändå vår bussiga busschaufför Anna som med gott humör såg till att allt fick plats.


Lite fattigare på pengar var vi men vad gjorde det när vi kände oss rika efter en trevlig kväll, samvaro med likasinnade vänner och inte minst på grund av den skatt vi forslade hem med drömmar om hur vackert det skulle bli i våra trädgårdar.


Och nästa år DÅ! Då kan vi troligtvis uppsöka Bürgers Växtgård här i Örebro på ny tomt med fullt sortiment. HURRA!