fredag 27 juni 2014

Vilken härlig trädgård!


Ordet för kvällen den 25 juni måste bli TUR. För vilken TUR vi hade med vädret. Regnet som stänkte på oss både när vi samlades för samåkning och när vi tog oss hem senare på kvällen, höll sig borta under hela besöket i Rigmor och Con Fredrikssons trädgård. I stället bjöd solen oss på en skön stund i Kvinnerstatorp.


TUR hade vi också med en trädgårdsupplevelse utöver det vanliga. Vilken vacker trädgård!

                                           
Till att börja med fick vi en trevlig introduktion av Con som berättade lite om husets och trädgårdens historia innan Rigmor tog vid och ledde oss på en rundvandring.


Det blev många "oh, så fint", "fantastiskt" och liknande utrop under kvällen.

 

Så färgstämt, så fint utnyttjande av stenar och kupering, så fina sammanhållna planteringar. Och inte tillstymmelse till ogräs! Mycket arbete nedlagt där, kan man tänka.
Frågorna blev många då en del av växterna var okända för många av oss. Rigmor hade bra koll på vad hon planterat så vi fick vår nyfikenhet stillad.
Vi återvände hem efter ett mycket trevligt trädgårdsbesök med inspiration både till att försöka få till färgkombinationerna och att jaga vårt eget ogräs.


Vi tycker förstås synd om alla som inte hade möjlighet att vara med på besöket och vill därför ge er chansen att vinna ett litet tröstpris i form av en fin växt. Den kan hämtas ut på växtloppisen den 3 augusti vid hembygdsgården Hagtorp i Adolfsberg. Svara bara på frågan (inte så bara kanske?) om vad växten på bilden här intill heter, så lottar vi fram en vinnare bland de som mailat oss rätt svar. Du ska vara medlem i vår förening för att ha chans att vinna. Svara senast 1 augusti på adress:
adolfsbergstradgardsforening@gmail.com