onsdag 9 september 2015


 Trevlig kväll med Per BürgerMåndagen den 7 september var det dags för Per Bürger att inta föreläsarpositionen inför vår förening för att tala om "Trädgårdens smörgåsbord". Ingen ovanlig roll alls för Per som "föreläser" i stort sett dagarna i ända på sin växtgård i Köping.


Han är väl medveten om sin talarförmåga och uppmanade oss skämtsamt att försöka komma med frågor om vi möjligen fick in en syl i vädret någon gång. Nu finns det ju olika sätt att hålla låda på och Pers lådhållande är av den typen där man inte får nog i första taget. Han "hotade" med ett 2 - 3 timmar långt föredrag. Nu blev det inte så långt men många av oss hade nog glatt suttit kvar och lyssnat vidare om det varit så. Kunnigt, positivt, lättsamt och intressant med många glada skratt gjorde kvällen till en mycket trevlig sådan.


Per hade med sig en liten kollektion växter som inte var av det vanligaste slaget. Han tycker själv att det är spännande med växtnyheter och tar gärna in sådana till sin växtgård.

En röd flikbladig fläder som Per tror mycket på

Vid något tillfälle påpekade personalen försiktigt att man kanske inte behövde 40 sorters rudbeckior utan kunde satsa på de bästa sorterna. Inte för inte är Pers växtgård en av de plantskolor med bredast sortiment i Sverige.


Efter att Per slutat tala, hm nåja, tog de många besökarnas köplust över och det handlades friskt vackra gräs, ovanliga fläderplantor, säsongens ljung med mera.


Denna bedårande vita ruta kommer att växa i en trädgård i Adolfsberg

Förfriskningen bestod av frukt och juice och kvällen avslutades med det sedvanliga lotteriet där vinsterna skänkts av föreningens medlemmar.Tack till Per för en rolig kväll och tack också till er som skänkte vinster!