torsdag 17 november 2016

Sista föredraget för i år


Efter att ha fått återbud från vår föredragshållare, bokat in ett annat föredrag och fått återbud även där ställde så Johnny Karlsson mycket välvilligt upp som föredragshållare med bara några dagars varsel, vilket vi förstås är mycket tacksamma över.


Johnny och Pia Karlsson från Pålsboda har en riktig samlarträdgård och gedigen kunskap om växter. I trädgården finns många lundväxter, alpina växter och stenpartiväxter och Johnnys föredrag presenterade dessa med hjälp av många fina bilder.

Bräcka, Saxifraga x columpoda       Foto: Johnny Karlsson
Nejlika, Dianthus Whatfield Can Can     Foto: Johnny Karlsson 
Gentiana acaulis Frei      Foto: Johnny Karlsson
Stort tack till Johnny för ett trevligt och inspirerande föredrag och för bilderna i detta reportage!

Föredraget var ett samarrangemang mellan Trädgårdsamatörerna Närkekretsen, Glanshammars Trädgårdsförening, Örebro Norra Trädgårdsförening och Adolfsbergs Trädgårdsförening. Flera uttryckte under kvällen att det var trevligt att göra saker tillsammans och vi planerar för närvarande nya gemensamma aktiviteter nästa år.

Efter föredraget blev det, förstås, fika där Glanshammar stod för det hembakade brödet, och lotteri med ett dignande prisbord som alla föreningar bidragit till.

Därmed tackar vi också för i år eftersom detta var vår sista programpunkt. Vi hoppas att ni får en skön vintervila och är redo att ta nya tag till våren då vi kommer att starta redan i februari. Temat för flera aktiviteter nästa år kommer att bli "Odla ätbart", vilket känns spännande, och vi börjar med en riktig höjdarföreläsare, Lena Israelsson. Hoppas vi ses då!