fredag 25 maj 2018


Trädgårdsbesök hos Stina Hammar 17 majInte mindre än 35 personer hittade ut till Stina Hammar och hennes familj i Skärmartorp, Hidinge en underbar försommarkväll i maj. Stina tog emot utanför sitt kontor, tillika trädgårdsbutik, där många för övrigt sedan passade på att göra inköp under kvällen.


Det fanns mycket spännande att lära om trakten. Stina berättade till exempel om det intilliggande naturreservatet, Lekebergsbron, som Jeremias i Tröstlösa diktade om, och fina promenadvägar i grannskapet, allt till bruset av ån som forsade förbi nedanför tomten.Efter Stinas inledning gick vi sedan runt på egen hand i trädgården. Där fanns mycket att se trots att trädgården var relativt liten. Här är några inspirationsbilder.

Varför inte odla sparris i en gammal båt?
Fint arrangemang i kruka.Rätt inställning till trädgården!
Blomsterdekorerad cykel av äldre årgångSpatserade runt gjorde även de charmiga hedemorahönsen, till synes helt utan att bry sig om den stora skaran besökare. Ända sedan de var små kycklingar har dottern i huset burit omkring på dem och gör så fortfarande, vilket troligtvis bidragit till deras avslappnade attityd gentemot besökare.

Dottern högst upp i äppelträdet men utan höns i famnen för tillfället.

Smart sätt att få sonen att bo kvar hemma. Bygg ett eget hus åt honom!


Stort TACK till Stina med familj för en härlig kväll i en härlig trädgård!