fredag 25 maj 2018

Trädgårdsdagen i Karlslund den 20 maj

 Detta var tredje året vi i Adolfsbergs Trädgårdsförening var med på Trädgårdsdagen i Karlslund. Som vanligt var det fint väder. Som vanligt var det mycket folk. Som vanligt hade vi som arbetade för föreningen under dagen fullt upp med att sälja lotter och prata med folk.

Men vårt arbete började långt tidigare med planering av dagen. Ett lotteri kräver vinster och att ha växter till vinster passar förstås bra på en trädgårdsdag. Vi siktade liksom förra året på att sälja 500 lotter och behövde då 100 vinster.

Växterna köpte vi in av Lennart Fredriksson på den välskötta plantskolan Botanicus utanför Skänninge. Liksom förra året fick vi växterna till ett fantastiskt bra pris. Det vi får ställa upp med från föreningen är att åka och hämta, själva välja ut växter och namna dem.

Att fritt få välja och plocka ihop 100 växter är förstås ett eldorado för en växtälskare, även om man inte ska ha plantorna själv.

Vi kan varmt rekommendera ett besök på Botanicus där det alltid är fina plantor, låga priser och, inte minst, trevligt bemötande.


I väntan på Karlslundsdagen skulle förstås växterna sedan skötas och vattnas ett tag och, just i år, skyddas från solen så mycket som möjligt för att vara i bästa möjliga kondition på själva trädgårdsdagen. Somliga plantor fick till och med hamna i en sval källare med växtlampor för att inte helt blomma över.

Så kom då till slut trädgårdsdagen med värme, folk, samtal, lotter och vinster. På bilden här intill väljer några glada vinnare mellan de olika plantorna som var snyggt exponerade på en gammal stege.
Väl till pass kom också föreningens nya rollup med trädgårdsdamen, designad av vår egen ordförande Per-Åke.
Trötta och lite hesa efter allt pratande kunde vi på eftermiddagen packa ihop våra saker, åka hem, sätta oss med fötterna högt och dricka något kallt och läskande, nöjda med väl utfört arbete.

Ett särskilt tack till er medlemmar som kom förbi och köpte lotter och stannade till för en glad pratstund!