onsdag 13 juni 2018

Tur med vädret i Östansjö

 

Tur med vädret? Det regnade ju. Efter att ha varit utan fukt från ovan så länge och efter att ha vattnat och vattnat och ändå se växter sloka och gräsmattor bli bruna, så kändes det skönt att äntligen få några droppar regn. Och så mycket regnade det inte så att det hämmade oss i vår iver att göra roliga växtinköp på Östansjö Trädgård den 11 juni.


Mikaela Mannbrink, ägare till Östansjö Trädgård inledde kvällen med att berätta om trädgårds-handelns historia och om sina visioner.Östansjö Trädgård startades av Harry Lundström och drevs sedemera vidare av Bertil Karlsson fram till 2014 då Mikaela tillsammans med en kollega fick nys om att företaget var till salu. De sadlade hastigt och lustigt om från sitt trädgårdsplanerings- och anläggningsarbete och tog över verksamheten. Detta var 2014 och från 2015 driver Mikaela företaget på egen hand.

Helt ensam är hon dock inte. Bland annat har hon hjälp av en superhjälte, svärfar Rune, som ordnar mycket av det praktiska och som till exempel byggt ett nytt växthus.

Idéer och visioner saknas minsann inte. Att ha som målsättning en trädgårdshandel som är en mix av det bästa från Stockholmsträdgårdarna Rosendal, Ulriksdal och Zetas är ju en fantastisk målsättning ... och underbart kaxig. Heja Mikaela!

En hel del arrangemang ordnas under året som trädgårdsdagar, äppeldag, höstmarknad och den 15 okt blir det en repris på förra årets eld- och ljusfest. 

I Mikaelas trädgårdshandel vill hon att det ska finnas bra växtmaterial, de växter vi söker och inte bara det vanligaste och att det är bra kvalitet på växterna är mycket viktigt. En fördel när man är sin egen och inte ansluten till någon kedja är att man själv kan välja sina inköpskanaler. Flera av oss hittade också växter vi sökt en längre tid. Låt oss värna om dessa plantskolor, de är inte många kvar!


Kvällen ägnades därefter åt inköp och med en rabatt på 25 % för kvällen såg vi flera stå med fullastade kärror utanför sina bilar och fundersamt titta fram och tillbaka mellan växter och bagageutrymme.

Än ryms det mycket mer!
 Kvällen avslutades så med trevlig fikasamvaro för de som valt att ta med eller köpa fika på plats.


Stort tack till Mikaela för en mycket trevlig kväll i det..... fina vädret!

Här följer en liten bildkavalkad från kvällen.