måndag 5 augusti 2019

Besök på Rolands plantskola den 4 augusti

 


Vi var ett 30-tal personer som trotsat morgonens gråväder för att åka till Rolands plantskola i Revsten. Vi möttes av uppklarnande väder och välskötta perenner som var utskolade i långa rader på ett lättöverskådligt sätt. Allt var väl uppmärkt så det var lätt att hitta bland de fina och väldigt prisvärda växterna.

Värdparet berättade att växterna, som vi fick köpa av, skulle övervintras på plats under tjock fiberduk och säljas säsongen 2020. Plantskolans försäljningssäsong till sina kunder (inget säljs till privatpersoner) är främst under våren. På hösten öppnar de upp för trädgårdsföreningar som får boka in sig. Plantskolan är Sveriges nordligaste och på grund av den goda härdigheten som växterna får, så går mycket av försäljningen till plantskolor i norra delen av landet.


Det var en mycket trevlig dag där vi blev väl omhändertagna av de trevliga ägarna till plantskolan som gärna delade med sig av sin kunskap och sitt glada humör. Behövde man en paus i handlandet kunde man fika i ett av växthusen där bord och stolar fanns uppställda.

Stort tack till Rolands Plantskola!

Susanne Gullberg Brännström


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar