Om föreningen

Om föreningen

Adolfsbergs Trädgårdsförening vänder sig till dig som tycker om att odla i trädgård, på balkong, på fönsterbrädan eller kanske bara i dina drömmar. Vi vill ge inspiration och kunskap om allt som har med trädgård att göra.

Historik 

Adolfsbergs trädgårdsförening bildades den 21 mars 1994. Till ordförande valdes Ragnar Othelius. Catharina Palmer var sedan ordförande från 1997 till och med 2015. Under 2019 firas 25-årsjubiluem.

2009 upplöstes Almby trädgårdsförening och de medlemmar som så önskade gick över till Adolfsbergs trädgårdsförening. Medlemsantalet ökade då från ca 80 medlemmar till 131. Nu är medlemsantalet ca 155.

Under 1998 inleddes samarbete med övriga trädgårdsföreningar i Örebro anslutna till Riksförbundet Svensk Trädgård. Detta samarbete fortlöper och medlemmarna deltar ofta i varandras aktiviteter.
Föreningen samarbetar även med Studiefrämjandet och Adolfsbergs Hembygdsförening.

Vid riksförbundets 100-årsjubileum planterade föreningen äppelträd vid äldreboendet
Adolfsbergshemmet, behandlingshemmet Linneagården i Mosjö och förskolan Grönkulla i Adolfsberg.

Verksamhet

Adolfsbergs trädgårdsförening har flera årligen återkommande möten. Många kända trädgårdsprofiler har föreläst, till exempel Karin Berglund, Hannu Sarenström, Lars Krantz, Åke Truedsson, Lars-Åke Gustavsson, Kerstin Engstrand, Lena Israelsson och Torsten Wallin.

Varje år ordnas också besök i offentliga och privata trädgårdar samt i plantskolor.