onsdag 5 juni 2019

Växtköparkväll hos Trädgårdsväxter AB


Att regnet hängde i luften verkade inte ha någon betydelse för det stora antalet köpsugna trädgårdsfantaster som mötte upp vid Bondsätter för föreningskväll den 28 maj. Inte heller verkade någon bry sig om att regnet så småningom tappade taget och slutade hänga kvar däruppe.



Kvällen inleddes med en kort presentation av årets nyheter. Så värst mycket nytt är det egentligen inte talan om utan mer variationer av färger med mera av redan befintliga växter.                                            
Vi fick också veta att det inte var så lätt att få fram plantor, då mycket såldes direkt till England med anledning av kommande prishöjningar genom Brexit.

Därefter var det dags att ta en kärra och gå på inköpsrunda. En del hade listor på vad som skulle köpas, en del spontanhandlade. Några påstod till och med att de inte tänkte köpa något. Men det var det ju ingen som trodde på. Inte de själva heller visade det sig.
Efter att ett 60-tal personer fyllt kärror och korgar blev kön till kassan lång. Men då blev det tid för trevliga samtal och lite kikande i kärrorna och kanske en liten extra utryckning, "en sån vill jag också ha".
Bland annat detta kunde vi se i kärrorna: Pioner, sockblommor, klematis och rosor. 



 
 
 

Stort tack till Fredrik, Marita och Melani för en trevlig kväll.




























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar